РИОСВ спира работата на ТЕЦ Брикел. Според заповедта на Диана Искрева

...
РИОСВ спира работата на ТЕЦ Брикел. Според заповедта на Диана Искрева
Коментари Харесай

РИОСВ спира работата на ТЕЦ Брикел

РИОСВ стопира работата на Топлоелектрическа централа Брикел. 

Според заповедта на Диана Искрева се стопира активността на Горивна апаратура за произвеждане на топлинна сила. Спирането се ползва посредством наложително извеждане от употреба и пломбиране на уреди в инсталацията, със период на деяние до потвърждаване осъществяването на механически ограничения за съблюдаване на нормите за възможни излъчвания (НДЕ) и изискванията в комплексното позволение, заяви за БТА директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора.

Заповедта е връчена на 29.07.2022 година, в 13:30 ч., на Изпълнителния шеф на Дружеството.

Със Заповед №РД-08-116/29.07.2022 година на Директора на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора, в осъществяване на заповедта, е избрана комисия, която да извърши пломбирането на уреди в инсталацията.

При връчването на първата заповед, от страна на Дружеството е показано стимулирано писмо до Директора на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора, с аргументация и общо изложение на аргументите, заради които централата не може да бъде спряна мигновено, а е належащо софтуерно време до безвредното ѝ привеждане неподвижен и попречване на заплахата от повреди.

По гледище на Директора на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора, Дружеството изготви План за изцяло прекъсване работата на оборудванията в " Брикел " ЕАД и заявява оптимално къси периоди за безвредно извеждане от работа на горивната апаратура.

В осъществяване на проекта на 29.07.2022 година беше извършено пломбиране на оборудванията за подаване на гориво от площадката на Топлоелектрическа централа " Брикел " към котлите.

Парогенераторите ще бъдат погасени поетапно, след като изчерпят наличното им гориво и след охлаждането им. Това се постанова като превантивна мярка за попречване на повреди от съхраняването на гориво в бункерите на котлите.

Първият парогенератор ще бъде погасен на 02.08.2022 година, охлаждането му ще продължи до 13:00 ч. на 03.08.2022 година, след което комисията от Регионална инспекция за опазване на околната среда ще извърши пломбирането му.

Вторият парогенератор ще бъде погасен на 05.08.2022 година, охлаждането му ще продължи до 13:00 ч. на 06.08.2022 година, след което комисията от Регионална инспекция за опазване на околната среда ще извърши пломбирането му.

Третият парогенератор ще бъде погасен на 10.08.2022 година, охлаждането му ще продължи до 13:00 ч. на 11.08.2022 година, след което комисията от Регионална инспекция за опазване на околната среда ще извърши пломбирането му.

Четвъртият и петият парогенератор ще бъдат погасени на 13.08.2022 година, охлаждането им ще продължи до 13:00 ч. на 14.08.2022 година, след което комисията от Регионална инспекция за опазване на околната среда ще извърши пломбирането им.

Крайната цел на всички дейности досега и идните такива в бъдеще е Топлоелектрическа централа " Брикел " да проработи още веднъж, само че откакто извърши всички нужни вложения и механически действия, които ще позволят експлоатацията на оборудванията без риск за населението и след потвърдено сходство с настоящите екологични правила.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР